De omgeving...

Erop uit in de IJsseldelta

Karakteristieke (Hanze)steden, water, polderlandschap… Kortom: Nederland in het klein! Dat is de IJsseldelta. Een regio vol verrassingen in de provincie Overijssel. De Hanzesteden Kampen, Zwolle en Hasselt, allen slechts binnen 10 kilometer afstand, bieden bruisende evenementen en schatten aan cultuurhistorie. Of geniet van de natuur en maak een mooie wandeling of fiets een rondje in de IJsseldelta

Uittips, culinaire agenda & events

Komen jullie logeren bij Alpaca IJsseldelta? U kunt genieten van de alpaca’s en het ruime terras. Maar er is ook genoeg in de nabije omgeving om te ontdekken.

Ons gastenverblijf is slechts op 5 kilometer gelegen van de Hanzestad Kampen en 10 kilometer vanaf Zwolle. In 2023 zijn er in het kader van Hanzejaar 2023 extra veel

activiteiten:

https://www.visithanzesteden.nl/hanzesteden/

Maar ook de Veluwe, Urk of Giethoorn zijn op slechts 30 minuten rij-afstand. Wij helpen jullie graag op weg om leuke dingen te ondernemen om jullie verblijf nog plezieriger te maken. Hieronder een korte impressie:

E-bike huren

Huur een E-bike en fiets langs de IJssel.

Vertrek vanaf ons huis richting dorpje Wilsum (ca. 3 km) en fiets over de dijk langs de IJssel steeds rechtdoor totdat je bij ‘s Heerenbroek/Veecaten met een pontje over kunt steken naar Zalk. Geniet van een kopje koffie of heerlijke lunch bij restaurant de Oase en fiets dan via het nieuwe natuurgebied Reeve naar de binnenstad van Kampen. Winkel nog wat in Kampen en dan terug naar ons huis. De uitgebreidere fietsroute vind u hier.

Heerlijk lezen

Duik eens in de boekenkast op onze ‘vide’ (ontvangstruimte). Misschien kom je een verrassend mooi boek tegen om in één ruk uit te lezen.

Erop uit in een bootje

Vaar met een fluisterboot door het prachtige gebied van de Weerribben & Wieden in Giethoorn. Zoekt u een iets rustiger gebied kies dan voor Blokzijl of Kalenberg. Huur hier uw bootje voor een ontspannen tocht in Giethoorn.

Dagje Zwolle

Breng een bezoek aan Museum de Fundatie in Zwolle en de hippe boekwinkel in 15e eeuwse kerk ‘’de Broeren’’, met vele Nederlandse en Engelse boeken. Deze boekwinkel heeft ook een cafe.

Kom ook landelijk logeren met alpaca’s in je achtertuin...

Reserveer nu